Scholen

Scholen

Het doel van Team Jumbo-Visma Academy is meer jeugd op de fiets te krijgen. Met de organisatie van schoolclinics proberen we de relatie tussen een school en de lokale wielervereniging op een duurzame wijze te versterken en maakt jeugd kennis met de wielersport.

De clinics vinden plaats tijdens schooltijd op een clubparcours bij een lokale wielervereniging in de buurt. De clinics zijn bedoeld voor basisschooljeugd en leerlingen uit de eerste, tweede en derde klas van de middelbare school. In overleg met de sectie lichamelijke opvoeding komen de klassen naar het wielerparcours en doen kinderen tot en met groep 6 mee aan een Dikke Banden Race. Jeugd uit groep 7/8 en klas 1, 2 en 3 nemen deel aan een clinic op racefietsen. Er zijn professionele instructeurs aanwezig die de leerlingen begeleiden.

Kinderen die deelnemen aan de Dikke Banden Race nemen deel op hun eigen fiets met 'dikke banden'. De oudere jeugd neemt deel op racefietsen. Racefietsen en helmen worden gefaciliteerd door Team Jumbo-Visma. Leerlingen kunnen na hun deelname aan de schoolclinic doorstromen naar de lokale wielervereniging. Voor elke geïnteresseerde leerling, met of zonder eigen fiets en helm, biedt de vereniging een startpakket aan.

Klik hier voor meer informatie.

Koersen op jouw niveau Eén platform Gemakkelijk en snel